Het Sleutelkruid

Dit theater seizoen (2017) worden de speelplanken wederom ingevuld door Kindertheater Bombarie.

 

Het verhaal speelt zich af in een oud koningrijk. Waarbij een koning leeft die oud is, heel oud. Wel duizend jaar. De trouwe dienaar van de Koning, Haas, maakt zich veel zorgen. Het hart van de Koning is zwak, heel zwak. Alleen de Wonderdokter zou het oude, versleten hart van de Koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter opzoek naar het Sleutelkruid. Een klein krachtig en machtig plantje wat ver, ver weg groeit.

Kom genieten tijdens één van de voorstellingen, naar de prachtige zoektocht om de oude Koning te redden.

 

Bombarie 2017

Update:

 

Voor 2017 staat Kindertheater Bombarie weer te popelen om op de planken te gaan staan. Momenteel word er hard gewerkt aan ons nieuwe stuk. De thema’s zijn inmiddels bekend en hou de website / facebook in de gaten voor het laatste nieuws.

 

Even terug kijken, en na genieten van de vorige voorstelling, neem een kijkje in onze foto’s

De wizard of Oz

Kindertheater Bombarie @ Sprookjesfestijn 2015

20 December stond in het centrum van Wijchen geheel in het teken van Sprookjes. Een uitgelezen kans voor kindertheater Bombarie om zich te promoten. Bij de karakteristieke Wijchense Molen werden jong en oud vermaakt door het team van Bombarie. Dit alles onder genot van een overheerlijke pannenkoek welke bereid werd met vers meel van de molen. Kortom een geslaagde dag waarbij iedereen met een glimlach weer vertrok.

Bombarie 2015 - Sprookjesfestijn-1Bombarie 2015 - Sprookjesfestijn-2

Saaie Meneer Grijs wordt stoer en eigenwijs

 

Meneer Grijs 2015Het verhaal:
Meneer Grijs woont in één van de kamers van een groot huis. Griselda is de eigenaresse van het huis. Meneer Grijs moet in ruil voor woonruimte heel veel vervelende klusjes voor haar doen. Hij vindt dit niet leuk en kruipt dan stiekem via de luchtkoker naar de kelder van het huis waar de professor woont. De professor is altijd bezig met het uitvinden van nieuwe apparaten, machines en drankjes. Omdat hij zo aardig is, krijgt hij vaak bezoek. Zo zorgen de vrolijke zussen Joke en Jannie voor de boodschappen en de huishouding en komt de postbode regelmatig een babbeltje maken. Op een dag komt Pien, het nichtje van de professor op bezoek met haar zieke cavia. De professor probeert een turbo-powerdrankje uit te vinden, waardoor de cavia weer snel opknapt. Dit lukt en al snel wordt de cavia niet alleen gezond, maar ook heel slim en eigenwijs. Meneer Grijs is het zat is om saai en verlegen te zijn en besluit om stiekem ook een paar slokken van het toverdrankje te nemen. Al snel wordt hij heel stoer en eigenwijs. Maar ook zo brutaal en overmoedig, dat de situatie volledig uit de hand lijkt te gaan lopen. Zal de professor meneer Grijs weer normaal kunnen maken?

 

Rijk tot de laatste Cent

rijktotdelaatstecentIn het najaar van 2014 speelt Kindertheater Bombarie het toneelstuk “Rijk tot de laatste cent”.

“Rijk tot de laatste cent” is een western op toneel. Het verhaal gaat over 2 bandieten, een stel, dat een schatkaart heeft gekregen. Ze gaan op zoek naar die schat en komen in het dorpje terecht, waar die  schat ergens moet liggen.

Centraal in dat dorpje ligt een hotel met saloon. De eigenaresse en tevens barvrouw is een vriendelijke vrouw die graag anderen helpt. In het hotel logeren een paar gasten; een luie en arrogante cowboy en een enthousiaste cowgirl. De bandieten gaan er ook logeren. Ook is er een chinees (die undercover agent is). De burgemeester , de sheriff en de doodgraver Ken Kist komen vaak in de saloon wat drinken of even buurten. Ook komt de indiaan, Hij die de Bizon doodt, die graag een drankje lust, regelmatig langs.

De bandieten hebben een smoes, zodat niemand ze verdenkt. En ze vinden de plek waar de schat moet liggen. Maar iemand anders krijgt de schatkaart te pakken, waardoor de situatie verandert. Maar als Ochtendmist, de vrouw van de indiaan, een voorspellende droom krijgt, waarin duidelijk wordt dat er spannende en gevaarlijke dingen gaan gebeuren op korte termijn, wordt het pas echt onrustig in het kleine dorpje. Hoe het afloopt met de schat en wat er allemaal voor spannends gaat gebeuren, kun je gaan meemaken tijdens deze voorstelling.